برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/08/17 - 11:56
  • - تعداد بازدید: 68
  • - تعداد بازدیدکننده: 63
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
سرطان‌زایی تالک و آکریلونیتریل

تازه ترین دستورالعمل درباره سرطان‌زایی تالک و آکریلونیتریل

اخیراً آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (یارک) وابسته به سازمان سلامت جهانی با دو تغییر در طبقه‌بندی مواد سرطان‌زا برای انسان، تالک را از گروه ۲ب (سرطان‌زا با احتمال پایین) به گروه ۲آ (سرطان‌زا با احتمال بالا) و آکریلونیتریل را از گروه ۲ب (سرطان‌زا با احتمال پایین) به گروه ۱ (سرطان‌زای قطعی) انتقال داد. 
 
نسخه پیشین این طبقه‌بندی مربوط به ۲۰۱۰ بود و تصمیم به انجام این تغییرات در نشست ماه ژوئن ۲۰۲۴ یارک در لیون، فرانسه براساس شواهد جدید مبنی بر گزارش مواردی از ابتلا به سرطان تخمدان و ریه گرفته شد.
 
این آژانس در مقاله‌ای که در شماره ۵ ژوئیه ۲۰۲۴ مجله لانست منتشر شد اعلام کرد که شواهد موجود برای قرار گرفتن تالک در گروه ۱ کافی نیست.
 
آن دسته از ترکیبات تالک که حاوی آزبست هستند همچنان در طبقه‌بندی جدید در گروه ۱ (سرطان‌زای قطعی) قرار دارند و این احتمال وجود دارد که برخی گزارش‌ها درباره سرطان‌زایی تالک نیز ناشی از آلودگی با آزبست یا عوامل مخدوش‌کننده دیگر باشد.
 
در مورد ارتباط آکریلونیتریل با سرطان ریه شواهد کافی وجود دارد اما شواهد درباره ارتباط آن با سرطان مثانه محدود است.
 
تالک (طلق) از خانواده میکاهای سفید و کانی هیدرات منیزیم سیلیکات است که بیشتر در تولید کاغذ، کائوچو، سرامیک، و انواع فرآورده‌های بهداشتی مانند دستکش و پودر بچه به‌کار می‌رود. آکریلونیتریل در تولید پلاستیک، لاستیک، و برخی مواد شیمیایی کاربرد دارد. منبع دیگر آکریلونیتریل دود سیگار و آلودگی هوا است.
منبع Lancet


  • گروه خبری : گروه های محتوا,آخرین اخبار ,گالری تصاویر,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 11170
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب